The Repository of VTEI
id: 27905
Title: Метабіотики – розвиток пробіотичної концепції
Authors: Крижак Л.М., Калініна Г.П.
Keywords: пробіотики, пребіотики, метабіотики, мікробні консорціуми, екзополісахаридні потенціали, біологічно активна добавка, кисломолочний продукт
Date of publication: 2022-09-12 12:14:45
Last changes: 2022-09-12 12:14:45
Year of publication: 2022
Summary: У статті обґрунтовано актуальність розроблення технології синбіотичних молочних продуктів з метабіотиками на основі мікробних консорціумів пробіотичних бактерій, а також вибір заквашувальних культур з високим біотехнологічним потенціалом, виробник компанія «BIOPROX». Як енергобіотики залучено пребіотичні компоненти рослинного походження з вітамінно-мінеральними комплексами – «Олія насіння льону», «Синій йод» та «Селен». Досліджено оптимальне співвідношення заквашувальних культур і екзополісахаридів; динаміку накопичення бактерій за регульованих температур; тривалість ферментації; фізико-хімічні показники отриманих продуктів. Обґрунтовано співвідношення заквашувальних композицій, які містять мікробні консорціуми для виробництва кисломолочних
продуктів.
URI: http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=27905
Publication type: Стаття у наукових фахових виданнях України
Publication: Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва : зб. наук. пр. 2022. № 1 (170). С. 135-142
In the collections: Статті/ Видання інших установ/
Published by: Адміністратор
File : 27905.pdf Size : 516991 byte Format : Adobe PDF Access : For all

Enlarge