id: | 26005 |
---|---|
Назва: | Управління персоналом у закладах готельно-ресторанного господарства |
Автори: | Мазуркевич І. О., Рябенька М. О. |
Ключові слова: | готельно-ресторанний заклад, управління персоналом, кадри, плинність кадрів, методи управління |
Дата публікації: | 2021-01-10 22:17:40 |
Останні зміни: | 2021-01-10 22:17:40 |
Рік видання: | 2020 |
Аннотація: | У статті досліджено процес управління персоналом у закладах готельно-ресторанного господарства, який виходить на кардинально новий рівень розвитку. Основу сучасної системи управління персоналом підприємств даної сфери становить зростаюча роль особистості робітника. Виокремлено персонал як головний чинник забезпечення конкурентоспроможності та успіху діяльності підприємств готельно-ресторанного бізнесу. Охарактеризовано сутність процесу управління персоналом та проведено дослідження методів і принципів управління та відзначено, що ефективність методів управління залежить від їх мотиваційної спрямованості, системності та наявності механізму їх реалізації. Висвітлено низку рекомендацій щодо усунення плинності кадрів, які необхідно використовувати у вітчизняних закладах готельно-ресторанної сфери. Основною ідеєю статті є встановлення взаємозв’язку якості готельно-ресторанного продукту й якості персоналу. Наведено класифікацію вимог до різних категорій працівників. На основі проведеного дослідження сформульовано основні кадрові проблеми підприємств готельно-ресторанної сфери та запропоновано напрями їх вирішення. |
URI: | http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=26005 |
Тип видання: | Стаття у наукових фахових виданнях України |
Видавництво: | Інтелект XXI. 2020. № 1. С. 75-80 |
Розташовується в колекціях: | Статті/ Видання інших установ/ |
Ким внесений: | Адміністратор |
Файл : 26005.pdf Розмір : 7948343 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний | |
|