id: | 26077 |
---|---|
Назва: | Обґрунтування продовження терміну зберігання сиру "Моцарела" при використанні препарату "Нізин" = Grounds for promotion of shelf life of the "Mozzarella" cheese by use of a "Nizin" preparation |
Автори: | Семко Т. В., Коляновська Л. М., Іваніщева О. А. |
Ключові слова: | препарат Нізин, сир, Моцарела, м'які розсільні сири, продовження терміну, реалізація |
Дата публікації: | 2021-01-11 17:23:34 |
Останні зміни: | 2021-01-11 17:23:34 |
Рік видання: | 2018 |
Аннотація: | В роботі вирішуються питання вдосконалення технології виробництва сиру з метою подовження терміну реалізації сиру "Моцарела". Традиційно для соління сиру "Моцарела" додають 0,755 г солі. Також використовують метод соління зі стадією охолодження в 16-20% розсолі з температурою 8-10 С на необхідний період (від 5 хв до 24 год) для отримання концентрації солі в сирі 1, 6%. Ми запропонували готові кульки сиру поміщати не в розсіл, а в 10% розчин "Нізину"(фермент молочнокислих бактерій) з 2% розчином кухонної солі. В статті доведено важливість додавання "Нізину" в суміш розсолу з сироватки антисептичного 10% розчину та 2% розчину хлориду натрію. Згідно з рекомендаціями щодо використання термін зберігання сиру "Моцарела" становить 20 днів. |
URI: | http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=26077 |
Тип видання: | Стаття у наукових фахових виданнях України |
Видавництво: | Продовольчі ресурси : зб. наук. пр. 2018. № 10. С. 243-247 |
Розташовується в колекціях: | Статті/ Видання інших установ/ |
Ким внесений: | Адміністратор |
Файл : 26077.pdf Розмір : 172437 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний | |
|