Репозиторій ВТЕІ
id: 26149
Назва: Сучасний стан і перспективи розвитку ринку органічної продукції в Україні та світі
Автори: Власенко І. Г., Семко Т. В., Поліщук Г. Є., Борова М. П.
Ключові слова: здорове харчування, аграрний сектор, харчова промисловість, органічне виробництво, органічна продукція
Дата публікації: 2021-01-13 09:53:04
Останні зміни: 2021-01-13 09:53:04
Рік видання: 2020
Аннотація: Метою наукового дослідження є аналіз сучасного стану та визначення напрямків розвитку виробництва органічної продукції в Україні та світі. У статті описано історію виникнення вітчизняної галузі органічної продукції, її становлення та особливості адаптації до вимог світового ринку. Окреслено основні завдання галузі як цілісної cистеми господарювання та виробництва продовольчої сировини і харчових продуктів. Доведено актуальність dиробництва органічної продукції у багатьох країнах світу та Україні, яка має всі передумови увійти до числа лідерів з органічного виробництва. Наведено досягнення органічного виробництва в Україні за останні роки та доведено його значний потенціал у цій сфері економічної діяльності. Доведено, що реалізація рекомендованих заходів з виробництва органічної продукції розвиватиме ринок органічної продукції, підвищуватиме його експортну привабливість, матиме соціальну значимість і задовольнятиме потребу у здоровому харчуванні вітчизняних споживачів.
URI: http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=26149
Тип видання: Стаття у наукових фахових виданнях України
Видавництво: Харчова промисловість. 2020. № 27. С. 37-46
Розташовується в колекціях: Статті/ Видання інших установ/
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 26149.pdf Розмір : 749980 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний

Збільшити