id: | 26149 |
---|---|
Назва: | Сучасний стан і перспективи розвитку ринку органічної продукції в Україні та світі |
Автори: | Власенко І. Г., Семко Т. В., Поліщук Г. Є., Борова М. П. |
Ключові слова: | здорове харчування, аграрний сектор, харчова промисловість, органічне виробництво, органічна продукція |
Дата публікації: | 2021-01-13 09:53:04 |
Останні зміни: | 2021-01-13 09:53:04 |
Рік видання: | 2020 |
Аннотація: | Метою наукового дослідження є аналіз сучасного стану та визначення напрямків розвитку виробництва органічної продукції в Україні та світі. У статті описано історію виникнення вітчизняної галузі органічної продукції, її становлення та особливості адаптації до вимог світового ринку. Окреслено основні завдання галузі як цілісної cистеми господарювання та виробництва продовольчої сировини і харчових продуктів. Доведено актуальність dиробництва органічної продукції у багатьох країнах світу та Україні, яка має всі передумови увійти до числа лідерів з органічного виробництва. Наведено досягнення органічного виробництва в Україні за останні роки та доведено його значний потенціал у цій сфері економічної діяльності. Доведено, що реалізація рекомендованих заходів з виробництва органічної продукції розвиватиме ринок органічної продукції, підвищуватиме його експортну привабливість, матиме соціальну значимість і задовольнятиме потребу у здоровому харчуванні вітчизняних споживачів. |
URI: | http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=26149 |
Тип видання: | Стаття у наукових фахових виданнях України |
Видавництво: | Харчова промисловість. 2020. № 27. С. 37-46 |
Розташовується в колекціях: | Статті/ Видання інших установ/ |
Ким внесений: | Адміністратор |
Файл : 26149.pdf Розмір : 749980 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний | |
|