id: | 27534 |
---|---|
Назва: | Тенденції формування якості хлібобулочних виробів функціонального призначення |
Автори: | Іваніщева О. А., Пахомська О. В. |
Ключові слова: | хлібопекарські поліпшувачі, виробництво, хлібобулочні вироби, функціональні добавки, споживчі властивості, якість |
Дата публікації: | 2022-02-15 12:36:36 |
Останні зміни: | 2022-02-15 12:36:36 |
Рік видання: | 2021 |
Аннотація: | У виробництві хлібобулочних виробів використовують комплексні хлібопекарські поліпшувачі, котрі дозволяють виробникам інтенсифікувати технологічний процес виробництва, зберегти привабливий вигляд і стабільні якісні показники хлібобулочних виробів у поєднанні з можливістю використання низькосортної сировини. У статті розглянуто проблему позитивної тенденції застосування хімічних поліпшувачів якості у виробництві хлібобулочних виробів. Проведено аналіз асортименту розповсюджених функціональних добавок, впливу комплексних поліпшувачів якості хліба на формування споживних властивостей хлібобулочних виробів, досліджено результати якісної оцінки наявності у рецептурному складі поліпшувачів якості. Для встановлення рівня якості та безпечності харчових продуктів, і хліба зокрема, акцентовано увагу на діючих в Україні нормативно-правових актах та нормативних документах. Висвітлено особливості застосування натуральних і органічних інгредієнтів як альтернативи синтетичним добавкам. Сучасні харчові технології пропонують хлібопекарській галузі промисловості велику кількість харчових добавок – поліпшувачів якості хліба та хлібобулочних виробів, які надають можливості виробникам економити на якісній сировині, але, разом з тим, одержувати хліб привабливого товарного вигляду та високої якості. |
URI: | http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=27534 |
Тип видання: | Стаття у нефаховому виданні |
Видавництво: | Молодий вчений. 2021. № 5 (93). С. 159-163 |
Розташовується в колекціях: | Статті/ Видання інших установ/ |
Ким внесений: | Адміністратор |
Файл : 27534.pdf Розмір : 246478 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний | |
|