id: | 27548 |
---|---|
Назва: | Вимоги ЄС щодо безпечності харчових продуктів та особливості впровадження систем HACCP у м’ясній промисловості України |
Автори: | Семко Т. В., Іваніщева О. А. |
Ключові слова: | НАССР, система, харчовий продукт, безпека, контроль, ризики, ІSО, група по харчовій безпеці |
Дата публікації: | 2022-02-15 14:34:22 |
Останні зміни: | 2022-02-15 14:34:22 |
Рік видання: | 2018 |
Аннотація: | Метою статті є роз’яснення проблем при впровадженні НАССР на підприємствах м’ясної промисловості та шляхи їх вирішення. Предметом дослідження є впровадження принципів НАССР – аналіз потенційно небезпечних чинників, визначення критичних меж для контрольно-критичних точок (ККТ), моніторинг ККТ. Стаття допомагає в розробці та використанні системи управління безпечністю харчових продуктів на підприємствах м’ясної промисловості. Також, враховуючи поширеність в Україні систем управління безпечністю харчових продуктів відповідно до вимог стандарту ДСТУ ISO 22000:2007, в статті наводяться приклади реалізації принципів НАССР в рамках цього національного стандарту. Враховуючи процес гармонізації вітчизняного законодавства з нормами та правилами Європейського Союзу, значна увага приділяється окремим вимогам ЄС щодо гігієни та безпечності. |
URI: | http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=27548 |
Тип видання: | Стаття у наукових фахових виданнях України |
Видавництво: | Продовольчі ресурси : зб. наук. пр. 2018. № 11. С. 155-164 |
Розташовується в колекціях: | Статті/ Видання інших установ/ |
Ким внесений: | Адміністратор |
Файл : 27548.pdf Розмір : 1901603 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний | |
|