id: | 27905 |
---|---|
Назва: | Метабіотики – розвиток пробіотичної концепції |
Автори: | Крижак Л. М., Калініна Г. П. |
Ключові слова: | пробіотики, пребіотики, метабіотики, мікробні консорціуми, екзополісахаридні потенціали, біологічно активна добавка, кисломолочний продукт |
Дата публікації: | 2022-09-12 12:14:45 |
Останні зміни: | 2022-09-12 12:14:45 |
Рік видання: | 2022 |
Аннотація: | У статті обґрунтовано актуальність розроблення технології синбіотичних молочних продуктів з метабіотиками на основі мікробних консорціумів пробіотичних бактерій, а також вибір заквашувальних культур з високим біотехнологічним потенціалом, виробник компанія «BIOPROX». Як енергобіотики залучено пребіотичні компоненти рослинного походження з вітамінно-мінеральними комплексами – «Олія насіння льону», «Синій йод» та «Селен». Досліджено оптимальне співвідношення заквашувальних культур і екзополісахаридів; динаміку накопичення бактерій за регульованих температур; тривалість ферментації; фізико-хімічні показники отриманих продуктів. Обґрунтовано співвідношення заквашувальних композицій, які містять мікробні консорціуми для виробництва кисломолочних продуктів. |
URI: | http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=27905 |
Тип видання: | Стаття у наукових фахових виданнях України |
Видавництво: | Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва : зб. наук. пр. 2022. № 1 (170). С. 135-142 |
Розташовується в колекціях: | Статті/ Видання інших установ/ |
Ким внесений: | Адміністратор |
Файл : 27905.pdf Розмір : 516991 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний | |
|