Репозиторій ВТЕІ
id: 27905
Назва: Метабіотики – розвиток пробіотичної концепції
Автори: Крижак Л. М., Калініна Г. П.
Ключові слова: пробіотики, пребіотики, метабіотики, мікробні консорціуми, екзополісахаридні потенціали, біологічно активна добавка, кисломолочний продукт
Дата публікації: 2022-09-12 12:14:45
Останні зміни: 2022-09-12 12:14:45
Рік видання: 2022
Аннотація: У статті обґрунтовано актуальність розроблення технології синбіотичних молочних продуктів з метабіотиками на основі мікробних консорціумів пробіотичних бактерій, а також вибір заквашувальних культур з високим біотехнологічним потенціалом, виробник компанія «BIOPROX». Як енергобіотики залучено пребіотичні компоненти рослинного походження з вітамінно-мінеральними комплексами – «Олія насіння льону», «Синій йод» та «Селен». Досліджено оптимальне співвідношення заквашувальних культур і екзополісахаридів; динаміку накопичення бактерій за регульованих температур; тривалість ферментації; фізико-хімічні показники отриманих продуктів. Обґрунтовано співвідношення заквашувальних композицій, які містять мікробні консорціуми для виробництва кисломолочних
продуктів.
URI: http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=27905
Тип видання: Стаття у наукових фахових виданнях України
Видавництво: Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва : зб. наук. пр. 2022. № 1 (170). С. 135-142
Розташовується в колекціях: Статті/ Видання інших установ/
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 27905.pdf Розмір : 516991 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний

Збільшити