id: | 27935 |
---|---|
Назва: | Технологічні аспекти розширення асортименту турецьких солодощів шляхом використання регіональної сировини |
Автори: | Семко Т. В., Іваніщева О. А. |
Ключові слова: | функціональні властивості, рецептура, технологія, східні солодощі, шекерпаре, вишневий сік, горіхи, харчова цінність |
Дата публікації: | 2022-09-19 15:32:40 |
Останні зміни: | 2022-09-19 15:32:40 |
Рік видання: | 2022 |
Аннотація: | У статті розглянуто короткий історичний екскурс щодо виникнення і поширення східних солодощів, їх асортимент та класифікацію, особливості рецептури та технології класичного турецького шекерпаре, представлено рецептуру удосконаленого виробу та проаналізовано технологічний процес його виготовлення. Обґрунтовано доцільність введення до рецептури шербету вишневого соку, наголошено на його функціональних властивостях. Розроблено технологічну схему приготування шекерпаре вишневого. На підставі дослідження харчової цінності розробленого виробу та порівняння її з класичним шекерпаре зроблено висновки стосовно особливостей його споживання прогнозованим споживачем, зниження собівартості продукції, а отже, до зростання її конкурентоспроможності за рахунок заміни мигдалю на грецький горіх, а лимонного соку у складі шербету на вишневий сік. |
URI: | http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=27935 |
Тип видання: | Стаття у наукових фахових виданнях України |
Видавництво: | Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. 2022. Вип. 1. С. 95-100 |
Розташовується в колекціях: | Статті/ Видання інших установ/ |
Ким внесений: | Адміністратор |
Файл : 27935.pdf Розмір : 383696 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний | |
|