Репозиторій ВТЕІ
id: 28229
Назва: Удосконалення технології виробництва сиру моцарела (за матеріалами ТОВ "Іберія Україна")
Автори: Рибчинська А. Є.
Ключові слова: технології, виробництво, молоко, сир, сичужний фермент, закваска, хлористий кальцій
Дата публікації: 2023-02-16 13:32:34
Останні зміни: 2023-02-16 13:32:34
Рік видання: 2023
Аннотація: Серед молочних продуктів сир є одним із найкращих завдяки високій калорійності, фізіологічній повноцінності та різноманіттю смакових властивостей. Харчова цінність сиру обумовлена високою концентрацією білка та жиру, високим вмістом вітамінів і солей кальцію, фосфору та магнію. Значна частина білків сиру знаходиться в легкодоступній для засвоєння формі організмом людини. Крім того, білки сиру містять усі незамінні амінокислоти в значній кількості. Особливо популярним сьогодні є м’які сири, які реалізують у свіжому вигляді (такі сири на споживному ринку України є альтернативою сирам кисломолочним), а також сичужні сири, які дешевші від твердих і напівтвердих сирів, тому користуються попитом серед споживачів. У групі сичужних сирів поширенішими на ринку України є фета, бринза і моцарела.
URI: http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=28229
Тип видання: Кваліфікаційна робота, проєкт
Видавництво: : кваліфікаційна робота. Вінниця : ВТЕІ ДТЕУ. 2023. 41 с.
Розташовується в колекціях: 2023/ Кваліфікаційні роботи, проєкти/ ВТЕІ/
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 28229.pdf Розмір : 733640 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний

Збільшити