id: | 28229 |
---|---|
Назва: | Удосконалення технології виробництва сиру моцарела (за матеріалами ТОВ "Іберія Україна") |
Автори: | Рибчинська А. Є. |
Ключові слова: | технології, виробництво, молоко, сир, сичужний фермент, закваска, хлористий кальцій |
Дата публікації: | 2023-02-16 13:32:34 |
Останні зміни: | 2023-02-16 13:32:34 |
Рік видання: | 2023 |
Аннотація: | Серед молочних продуктів сир є одним із найкращих завдяки високій калорійності, фізіологічній повноцінності та різноманіттю смакових властивостей. Харчова цінність сиру обумовлена високою концентрацією білка та жиру, високим вмістом вітамінів і солей кальцію, фосфору та магнію. Значна частина білків сиру знаходиться в легкодоступній для засвоєння формі організмом людини. Крім того, білки сиру містять усі незамінні амінокислоти в значній кількості. Особливо популярним сьогодні є м’які сири, які реалізують у свіжому вигляді (такі сири на споживному ринку України є альтернативою сирам кисломолочним), а також сичужні сири, які дешевші від твердих і напівтвердих сирів, тому користуються попитом серед споживачів. У групі сичужних сирів поширенішими на ринку України є фета, бринза і моцарела. |
URI: | http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=28229 |
Тип видання: | Кваліфікаційна робота, проєкт |
Видавництво: | : кваліфікаційна робота. Вінниця : ВТЕІ ДТЕУ. 2023. 41 с. |
Розташовується в колекціях: | 2023/ Кваліфікаційні роботи, проєкти/ ВТЕІ/ |
Ким внесений: | Адміністратор |
Файл : 28229.pdf Розмір : 733640 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний | |
|