id: | 28649 |
---|---|
Назва: | Удосконалення технологій виробництва твердих сичугових сирів з використанням харчових барвників (за матеріалами ресторану «»Лезгінка) |
Автори: | Заболотна Л. І. |
Ключові слова: | технологія виробництва сирів, сировина, молоко, закваска, сичужний фермент, ферментація, хлористий кальцій, згусток, вода, споживання |
Дата публікації: | 2023-06-26 11:55:27 |
Останні зміни: | 2023-06-26 11:55:27 |
Рік видання: | 2023 |
Аннотація: | Сири – це концентровані білкові молочні продукти, які отримують зсіданням молока, обробкою згустку з подальшим дозріванням сирної маси. Це – джерело кальцію, фосфору, вітамінів, амінокислот і білка, який до того ж засвоюється організмом майже на 100 %. Харчова цінність сиру визначається і високим вмістом молочного жиру – головного енергетичного матеріалу для забезпечення складних процесів життєдіяльності й регулювання обміну речовин. Сир заслужено вважається найкращим джерелом кальцію, оскільки значна його частина зв'язана з білковими речовинами і легко засвоюється. Сири завдяки високій біологічній цінності входять до складу всіх раціонів лікувального та дієтичного харчування. За останні роки спостерігається стабільний ріст споживання сирів, що в свою чергу веде до зростання його виробництва. Ринкова економіка ставить перед молочною промисловістю проблему підвищення якості сирів для подальшого завоювання ринків їх збуту. |
URI: | http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=28649 |
Тип видання: | Кваліфікаційна робота, проєкт |
Видавництво: | : кваліфікаційна робота. Вінниця : ВТЕІ ДТЕУ. 2023. 63 с. |
Розташовується в колекціях: | 2023/ Кваліфікаційні роботи, проєкти/ ВТЕІ/ |
Ким внесений: | Адміністратор |
Файл : 28649.pdf Розмір : 616144 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний | |
|