Репозиторій ВТЕІ
id: 28680
Назва: Дослідження особливостей використання штамів пробіотиків у технології виробництва ферментованих м’ясних продуктів
Автори: Крижак Л. М., Семко Т. В., Іваніщева О. А.
Ключові слова: штами культур, мікробна ферментація, функціональні ферментовані м’ясні продукти, пробіотики, фізико- хімічні показники, реологічні показники, органолептичні показники
Дата публікації: 2023-06-29 16:46:35
Останні зміни: 2023-06-29 16:46:35
Рік видання: 2023
Аннотація: Ферментація є важливою стратегією збереження якості харчових продуктів. Використання заквасок з пробіотичною активністю привертає увагу багатьох дослідників у виробництві функціональних ферментованих м’ясних продуктів. Дане дослідження спрямоване на огляд переваг і недоліків, властивостей та безпеки ферментованих м’ясних продуктів з пробіотиками. Ферментовані м’ясні продукти можна розглядати як відповідну матрицю постачання пробіотиків з потенційною користю для здоров’я людини. Крім того, ферментовані м’ясні продукти, вироблені традиційними методами вже є джерелом вмісту пробіотиків, які можна досліджувати у подальших технологіях виробництва функціональних м’ясних продуктів. Однак, деякі бар’єри обмежують просування таких продуктів, адже складним є процес відбору для отримання нових і адаптованих пробіотичних штамів, обмежене застосування пробіотиків у технології виробництва ферментованих ковбас внаслідок недостатньо вивченого впливу їх на стан здоров’я людини.
URI: http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=28680
Тип видання: Стаття у наукових фахових виданнях України
Видавництво: Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету. 2023. Вип. 13, Т. 1. 10 с.
Розташовується в колекціях: Статті/ Видання інших установ/
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 28680.pdf Розмір : 1022573 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний

Збільшити