id: | 28681 |
---|---|
Назва: | Крафтові хлібобулочні технології та гастрономічні інновації |
Автори: | Семко Т. В., Пахомська О. В., Слободянюк Н. О. |
Ключові слова: | хліб пшеничний, крафтові технології, борошно, свиняче сало, вітаміни, функціональне харчування |
Дата публікації: | 2023-06-29 16:50:23 |
Останні зміни: | 2023-06-29 16:50:23 |
Рік видання: | 2023 |
Аннотація: | Хліб та хлібобулочні вироби є одними із основних продуктів харчування в Україні, незважаючи на зниження рівня їх споживання в останні роки. Споживачі вимогливі до смакових якостей хлібобулочних виробів, їх харчової цінності та безпечності. Сучасний ринок хлібобулочної продукції пропонує досить широкий асортимент хліба, який постійно оновлюється. Крафтові виробники випікають хліб та хлібобулочні вироби з додаванням цільнозернового та мультизернового борошна, а також нетрадиційної сировини, а саме насіння льону, соняшнику, чіа, кіноа, зернобобових культур, горіхів, ягід тощо. В якості сировини використовують також композитні суміші із борошна різних злаків: пшениці, тритикале, кукурудзи, вівса тощо. Для розширення асортименту крафтових хлібобулочних виробів функціонального призначення розробляються рецептури із внесенням інгредієнтів, що сприяють підвищенню вмісту харчових волокон, вітамінів та мікроелементі. |
URI: | http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=28681 |
Тип видання: | Стаття у закордонних наукових виданнях |
Видавництво: | Science and innovation of modern world : Proceedings of VI International Scientific and Practical Conference, London, United Kingdom, 23-25 february 2023. London, 2023. P. 288-294 |
Розташовується в колекціях: | Публікації/ Міжнародні конференції/ Конференції/ Видання інших установ/ |
Ким внесений: | Адміністратор |
Файл : 28681.pdf Розмір : 1206284 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний | |
|