Репозиторій ВТЕІ
id: 28738
Назва: Управління витратами на підприємствах ресторанного господарства
Автори: Рябенька М. О.
Ключові слова: витрати, управління витратами, підприємства ресторанного господарства, індустрія гостинності, стратегія, конкурентоспроможність
Дата публікації: 2023-07-06 11:39:25
Останні зміни: 2023-07-06 11:39:25
Рік видання: 2022
Аннотація: У статті розглянуто погляди науковців щодо сутності витрат та процесу управління витратами в закладах ресторанного господарства. Порівняльний аналіз трактування сутності витрат спрямований на відображення вартості ресурсів, що використовуються закладами ресторанного бізнесу для отримання фінансового результату та досягнення важливих цілей закладу. Управління витратами потрібно розглядати як комплексну систему, що забезпечує розробку управлінських рішень. Узагальнено переваги та недоліки підходів до управління витратами підприємства ресторанного господарства. Запропоновано складові процесу управління витратами, які відображають послідовність та зв’язок основних етапів прийняття управлінських рішень. З метою формування ефективної системи управління витратами, збільшення обсягів господарської діяльності закладів ресторанного господарства, скорочення розміру собівартості продукції, покращення її якості та підвищення якості прийняття управлінських рішень, у статті пропонується розробити та впровадити програму підвищення конкурентоспроможності.
URI: http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=28738
Тип видання: Стаття у наукових фахових виданнях України
Видавництво: Науковий вісник Ужгородського національного університету. 2022. Вип. 42. С. 120-124
Розташовується в колекціях: Статті/ Видання інших установ/
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 28738.pdf Розмір : 444183 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний

Збільшити