Репозиторій ВТЕІ
id: 28989
Назва: Формування функціональних властивостей пісочно-відсаджувального печива шляхом застосування зостери
Автори: Семко Т. В., Іваніщева О. А.
Ключові слова: пісочно-відсаджувальне печиво, йододефіцит, зостера, функціональні властивості, харчова цінність, технологія, показники, дефекти
Дата публікації: 2023-08-28 16:48:38
Останні зміни: 2023-08-28 16:48:38
Рік видання: 2022
Аннотація: У статті обґрунтовано удосконалення технології виробництва та підвищеної харчової цінності пісочно-
відсаджувального печива шляхом використанням сухої подрібненої зостери як важливого джерела йоду та інших мінеральних речовин, клітковини, вітамінів. Удосконалено технологію виробництва пісочно-відсаджувального печива з зостерою зміною технологічного процесу на етапі внесення борошна у суміш, що призвело до покращення структурно-механічних властивостей готових виробів. Досліджено органолептичні, фізико-хімічні, мікробіологічні показники розробленого виду печива. При порівнянні отриманих показників із контрольним зразком виявлено суттєве збільшення у дослідному зразку частки таких важливих для організму людини поживних речовин, як клітковини, мінеральних речовин, покращився вітамінний склад, особливо за вмістом вітаміну С. Це свідчить про наявність у розробленого виробу нових функціональних властивостей.
URI: http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=28989
Тип видання: Стаття у закордонних наукових виданнях
Видавництво: Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету. 2022. Вип. 12, Т. 3. DOI: 10.31388/2220-8674-2022-3-21
Розташовується в колекціях: Статті/ Видання інших установ/
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 28989.pdf Розмір : 1310923 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний

Збільшити