id: | 28989 |
---|---|
Назва: | Формування функціональних властивостей пісочно-відсаджувального печива шляхом застосування зостери |
Автори: | Семко Т. В., Іваніщева О. А. |
Ключові слова: | пісочно-відсаджувальне печиво, йододефіцит, зостера, функціональні властивості, харчова цінність, технологія, показники, дефекти |
Дата публікації: | 2023-08-28 16:48:38 |
Останні зміни: | 2023-08-28 16:48:38 |
Рік видання: | 2022 |
Аннотація: | У статті обґрунтовано удосконалення технології виробництва та підвищеної харчової цінності пісочно- відсаджувального печива шляхом використанням сухої подрібненої зостери як важливого джерела йоду та інших мінеральних речовин, клітковини, вітамінів. Удосконалено технологію виробництва пісочно-відсаджувального печива з зостерою зміною технологічного процесу на етапі внесення борошна у суміш, що призвело до покращення структурно-механічних властивостей готових виробів. Досліджено органолептичні, фізико-хімічні, мікробіологічні показники розробленого виду печива. При порівнянні отриманих показників із контрольним зразком виявлено суттєве збільшення у дослідному зразку частки таких важливих для організму людини поживних речовин, як клітковини, мінеральних речовин, покращився вітамінний склад, особливо за вмістом вітаміну С. Це свідчить про наявність у розробленого виробу нових функціональних властивостей. |
URI: | http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=28989 |
Тип видання: | Стаття у закордонних наукових виданнях |
Видавництво: | Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету. 2022. Вип. 12, Т. 3. DOI: 10.31388/2220-8674-2022-3-21 |
Розташовується в колекціях: | Статті/ Видання інших установ/ |
Ким внесений: | Адміністратор |
Файл : 28989.pdf Розмір : 1310923 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний | |
|