id: | 29463 |
---|---|
Назва: | Удосконалення українських національних кондитерських виробів з використанням локальної сировини (за матеріалами «Товариства з обмеженою відповідальністю «Наш хліб Вінниця», м. Вінниця») |
Автори: | Каплична А. С. |
Ключові слова: | коровай, гречаний мед, мак, удосконалення, виробництво |
Дата публікації: | 2024-06-19 10:06:11 |
Останні зміни: | 2024-06-19 10:06:11 |
Рік видання: | 2024 |
Аннотація: | Український народ здавна шанував хліб і надавав йому великого значення на свята та й у щоденному вжитку. Не можна було викидати хліб чи не бережно ставитися до нього, адже колись він був основною стравою на столі, недарма говорили "Хліб - усьому голова". Ще з язичницьких часів прийнято порівнювати круглу хлібину із найвеличнішим світилом, що дарує нам світло і тепло - Сонцем. Найбільшої символічності хліб набув у весільній обрядовості, адже шлюб - один із найважливіших етапів у житті людини. Традиція випікання весільного хліба - короваю, сягає ще XVII століття. Коровай - не лише смачна здоба, перш за все, це символ єднання двох і народження нової сім’ї. Здавна до випікання короваю ставилися дуже відповідально, це був цілий ритуал. |
URI: | http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=29463 |
Тип видання: | Кваліфікаційна робота, проєкт |
Видавництво: | : кваліфікаційна робота. Вінниця : ВТЕІ ДТЕУ. 2024. 52 с. |
Розташовується в колекціях: | 2024/ Кваліфікаційні роботи, проєкти/ ВТЕІ/ |
Ким внесений: | Адміністратор |
Файл : 29463.pdf Розмір : 7578593 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний | |
|