Репозиторій ВТЕІ
id: 29463
Назва: Удосконалення українських національних кондитерських виробів з використанням локальної сировини (за матеріалами «Товариства з обмеженою відповідальністю «Наш хліб Вінниця», м. Вінниця»)
Автори: Каплична А. С.
Ключові слова: коровай, гречаний мед, мак, удосконалення, виробництво
Дата публікації: 2024-06-19 10:06:11
Останні зміни: 2024-06-19 10:06:11
Рік видання: 2024
Аннотація: Український народ здавна шанував хліб і надавав йому великого значення на свята та й у щоденному вжитку. Не можна було викидати хліб чи не бережно ставитися до нього, адже колись він був основною стравою на столі, недарма говорили "Хліб - усьому голова". Ще з язичницьких часів прийнято порівнювати круглу хлібину із найвеличнішим світилом, що дарує нам світло і тепло - Сонцем. Найбільшої символічності хліб набув у весільній обрядовості, адже шлюб - один із найважливіших етапів у житті людини. Традиція випікання весільного хліба - короваю, сягає ще XVII століття. Коровай - не лише смачна здоба, перш за все, це символ єднання двох і народження нової сім’ї. Здавна до випікання короваю ставилися дуже відповідально, це був цілий ритуал.
URI: http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=29463
Тип видання: Кваліфікаційна робота, проєкт
Видавництво: : кваліфікаційна робота. Вінниця : ВТЕІ ДТЕУ. 2024. 52 с.
Розташовується в колекціях: 2024/ Кваліфікаційні роботи, проєкти/ ВТЕІ/
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 29463.pdf Розмір : 7578593 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний

Збільшити