Репозиторій ВТЕІ
id: 29620
Назва: Розробка стратегій запобігання, зменшення та перерозподілу відходів у закладах ресторанного господарства = Development of waste prevention, reduction and redistribution strategies in restaurant establishments
Автори: Рябенька М. О., Мазуркевич І. О., Постова В. В.
Ключові слова: заклади ресторанного господарства, харчові відходи, економічні збитки, «Карта харчових відходів у ресторанах», марнотратство, продукти харчування, стратегії зменшення відходів
Дата публікації: 2024-10-17 16:23:21
Останні зміни: 2024-10-17 16:23:21
Рік видання: 2024
Аннотація: В статті проведено дослідження, яке спрямоване на аналіз факторів, що сприяють марнотратству продуктів харчування в закладах ресторанного господарства, та розробку стратегій для зменшення відходів. За допомогою створення спеціальної «Карти харчових відходів у ресторанах» було ідентифіковано ключові причини виникнення відходів та запропоновано практичні рекомендації для їх усунення. Результати дослідження показали, що розмір ресторану, його спеціалізація та поведінка персоналу значно впливають на кількість харчових відходів. Було розраховано потенційні економічні збитки від марнотратства продуктів харчування в ресторанному секторі України та обґрунтовано необхідність впровадження безвідходних технологій. Розроблені в рамках дослідження стратегії можуть бути використані для розробки ефективних програм управління харчовими відходами в ресторанах та сприяти досягненню цілей сталого розвитку.
URI: http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=29620
Тип видання: Стаття у наукових фахових виданнях України
Видавництво: Економіка та суспільство. 2024. Вип. 66. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-66-108
Розташовується в колекціях: Статті/ Видання інших установ/
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 29620.pdf Розмір : 580325 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний

Збільшити