Репозиторій ВТЕІ
id: 29825
Назва: Українська національна та регіональна кухні: зміст, особливості становлення, розвитку та використання в індустрії гостинності = Ukrainian national and regional cuisine: content, features of establishment, development and use in the hospitality industry
Автори: Чорна Н. М.
Ключові слова: національна кухня, регіональна кухня, Україна, індустрія гостинності, туристична дестинація
Дата публікації: 2024-12-10 16:18:47
Останні зміни: 2024-12-10 16:18:47
Рік видання: 2024
Аннотація: У статті розглянуто підходи фахівців до трактування змісту понять «національна кухня» та «регіональна кухня», визначено чинники, які зумовлюють формування і розвиток національної та регіональної кухонь. Висвітлено особливості генезису української кухні та кухонь регіонів України, представлено чинники, які формували їх «обличчя» та визначають його у теперішній час. Зазначено, що в умовах сьогоденних випробувань інтерес до української кухні, регіональних страв та локальних продуктів стрімко зростає. Увагу приділено аналізу ключових характерних рис української кухні, пояснено особливості їх появи та збереження. Доведено, що кухня є маркером національної / регіональної ідентичності та культурної самобутності держави / краю, а тому використовується (може бути використана) для формування привабливості туристичних дестинацій та їх просування на міжнародний / національний ринок.
URI: http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=29825
Тип видання: Стаття у наукових фахових виданнях України
Видавництво: Інфраструктура ринку. 2024. Вип. 79. С. 238-243
Розташовується в колекціях: Статті/ Видання інших установ/
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 29825.pdf Розмір : 1693400 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний

Збільшити