| id: | 31442 |
|---|---|
| Назва: | Удосконалення технології виробництва згущеного молока з низьким вмістом жиру (за матеріалами Приватного підприємства «Еко-Молпродукт, с. Некрасове, Вінницький р-н, Вінницька обл.) |
| Автори: | Юрій Волков |
| Ключові слова: | Молоко, переробка, сепарування , УВТ, демінералізація |
| Дата публікації: | 2025-09-22 17:18:35 |
| Останні зміни: | 2025-09-22 17:18:35 |
| Рік видання: | 2025 |
| Аннотація: | Удосконалення полягає в заміні основних компонентів сировини, а саме сироватку молочну, маслянку, знежирене молоко на сироватку кисломолочну де мінералізовану та концентроване згущене молоко. Також додано сучасній м`який ароматизатор з асафетидою, які наддадуть готовому продукту натуральний вершковий смак та куркуму для надання жовтуватого кольору. Удосконалення технології забезпечить примінення демінералізованої сироватки, що відрізняється поліпшеними органолептичними характеристиками, більш високим рівнем розчинності і менш низькою жирністю та рівнем кислотності. Безвідходна переробки компонентів молочної сировини стане перспективним напрямом в технології пастеризації – ультрависокотемпературної обробки (УВТ) компонентів молочної сировини, задля отримання високої безпечності та якості. |
| URI: | http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=31442 |
| Тип видання: | Кваліфікаційна робота, проєкт |
| Видавництво: | : кваліфікаційна робота. Вінниця : ВТЕІ ДТЕУ, 2024. 49 с. |
| Розташовується в колекціях: | 2024/ Кваліфікаційні роботи, проєкти/ ВТЕІ/ |
| Ким внесений: | Адміністратор |
| Файл : 31442.pdf Розмір : 5340268 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Доступний тільки користувачам ВТЕІ | |
|
| |