Репозиторій ВТЕІ
id: 31442
Назва: Удосконалення технології виробництва згущеного молока з низьким вмістом жиру (за матеріалами Приватного підприємства «Еко-Молпродукт, с. Некрасове, Вінницький р-н, Вінницька обл.)
Автори: Юрій Волков
Ключові слова: Молоко, переробка, сепарування , УВТ, демінералізація
Дата публікації: 2025-09-22 17:18:35
Останні зміни: 2025-09-22 17:18:35
Рік видання: 2025
Аннотація: Удосконалення полягає в заміні основних компонентів сировини, а саме сироватку молочну, маслянку, знежирене молоко на сироватку кисломолочну де мінералізовану та концентроване згущене молоко. Також додано сучасній м`який ароматизатор з асафетидою, які наддадуть готовому продукту натуральний вершковий смак та куркуму для надання жовтуватого кольору. Удосконалення технології забезпечить примінення демінералізованої сироватки, що відрізняється поліпшеними органолептичними характеристиками, більш високим рівнем розчинності і менш низькою жирністю та рівнем кислотності. Безвідходна переробки компонентів молочної сировини стане перспективним напрямом в технології пастеризації – ультрависокотемпературної обробки (УВТ) компонентів молочної сировини, задля отримання високої безпечності та якості.
URI: http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=31442
Тип видання: Кваліфікаційна робота, проєкт
Видавництво: : кваліфікаційна робота. Вінниця : ВТЕІ ДТЕУ, 2024. 49 с.
Розташовується в колекціях: 2024/ Кваліфікаційні роботи, проєкти/ ВТЕІ/
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 31442.pdf Розмір : 5340268 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Доступний тільки користувачам ВТЕІ

Збільшити