| id: | 31483 |
|---|---|
| Назва: | Формування організаційної структури управління на підприємствах готельно-ресторанного бізнесу = Developing an organizational management structure for hospitality businesses |
| Автори: | Мазуркевич Ірина, Постова Валентина, Рябенька Марина |
| Ключові слова: | структура, організаційна структура, індустрія гостинності, готельно-ресторанний бізнес, управління |
| Дата публікації: | 2025-10-02 16:14:00 |
| Останні зміни: | 2025-10-02 16:14:00 |
| Рік видання: | 2025 |
| Аннотація: | В умовах розвитку конкурентного ринку готельно-ресторанного бізнесу саме ефективно сформована організаційна структура є фундаментом успішного управління. Впровадження інноваційних технологій в сферііндустрії гостинності вимагає від підприємств їх швидкої адаптації і самегнучкість організаційної структури сприяє їх ефективному впровадженню через розподіл повноважень, відповідальності та комунікації між різними підрозділами та персоналом. Правильно побудована організаційна структура дозволяє чітко розподілити обов’язки, уникнути дублювання функцій та мінімізувати бюрократичні бар’єри, що призводить до підвищення ефективності роботи всього підприємства. Вибір оптимальної організаційної структури – це стратегічне рішення, яке безпосередньо впливає на успіх підприємства. Аналізуючи переваги та недоліки різних варіантів, компанія може обрати таку структуру, яка дозволить їй максимально ефективно працювати в конкретних ринкових умовах. Таким чином, ефективна організаційна структура є конкурентною перевагою, яка дозволить підприємствам готельно-ресторанного бізнесузміцнити свої позиції на ринку. |
| URI: | http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=31483 |
| Тип видання: | Стаття у наукових фахових виданнях України |
| Видавництво: | Наукові інновації та передові технології. №9(49). 2025. С. 805-815. |
| Розташовується в колекціях: | Статті/ Видання інших установ/ |
| Ким внесений: | Адміністратор |
| Файл : 31483.pdf Розмір : 491528 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний | |
|
| |