| id: | 31516 |
|---|---|
| Назва: | Slow food як філософія та міжнародний рух: започаткування, розвиток та роль у збереженні гастрономічної культури України = Slow food as a philosophy and international movement: initiation, development and role in preserving Ukraine's gastronomic culture |
| Автори: | Чорна Н. М. |
| Ключові слова: | slow food, гастрономічна культура, локальна кухня, Україна |
| Дата публікації: | 2025-10-06 15:37:31 |
| Останні зміни: | 2025-10-06 15:37:31 |
| Рік видання: | 2025 |
| Аннотація: | У статті розкрито зміст терміну “slow food”. Проаналізовано основні ідеї філософії “slow food”. Доведено, що її поява стала своєрідною відповіддю на прискорення процесу глобалізації, позначеного засиллям транснаціональних корпорацій – виробників продуктів харчування та світових мереж закладів швидкого харчування, які своєю діяльністю загрожують національним кухням та місцевим традиціям приготування їжі. Висвітлено історію започаткування міжнародного руху “slow food”, спрямованого проти глобалізації та на підтримку і збереження місцевих гастрономічних традицій, здорового харчування і насолоди їжею, а також позначеного турботою про навколишнє середовище, підтримкою місцевих виробників та створення додаткової вартості/цінності туристичних дестинацій. Увагу приділено особливостям розвитку руху “slow food” у цивілізованих країнах світу, а також осмисленню його ролі у збереженні гастрономічної культури України у сучасний нам період |
| URI: | http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=31516 |
| Тип видання: | Стаття у наукових фахових виданнях України |
| Видавництво: | Інфраструктура ринку. 2025. Вип. 83. С. 309-313. |
| Розташовується в колекціях: | Статті/ Видання інших установ/ |
| Ким внесений: | Адміністратор |
| Файл : 31516.pdf Розмір : 1557905 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний | |
|
| |