Репозиторій ВТЕІ
id: 26171
Назва: Інновації у виробництві твердих сирів
Автори: Власенко І.Г., Семко Т.В., Гирич С.В.
Ключові слова: сир, технологія, виробництво, закваски, штами, інгредієнти, бактофуга, показники, мікробіальні препарати
Дата публікації: 2021-01-13 12:16:01
Останні зміни: 2021-01-13 12:16:01
Рік видання: 2018
Аннотація: В монографії розглянуто основні інноваційні процеси виробництва твердих сирів з використанням високотемпературної обробки молока – сировини для безпечності та якості продукції. Проведено аналіз методів математичного моделювання технологічного процесу ітенсифікації посолки сиру. Математичний опис процесу виробництва сиру дозволяє всебічно дослідити вплив визначених технологічних факторів на вологість і рівень протеолізу білків у готовому продукті. Розглянуто технологічну схему приймання та високотемпературної обробки молока для виробництва сиру. Експериментально доведено суттєве зниження мікробіологчічної забрудненості сировини та готового сиру при дії високотемпературної (ВТ) обробки. Для підтвердження наукової гіпотези високотемпературної обробки використали експериментальну установку високотемпературного пароконтактного оброблення. Проведено нормативно-технологічні розрахунки та оптимізацію процесів. Видання призначено для інженерів, технологів та механіків молокопереробних виробництв, наукових співробітників, студентів, магістрів та аспірантів.
URI: http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=26171
Тип видання: Монографія (видана в Україні)
Видавництво: : монографія. Вінниця : РВВ ВТЕІ КНТЕУ, 2018. 144 с.
Розташовується в колекціях: Монографії/ ВТЕІ/
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 26171.pdf Розмір : 2619966 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний

Збільшити