Репозиторій ВТЕІ
id: 28077
Назва: Особливості становлення концепції ресторанів формату «Fast casual»
Автори: Постова В.В.
Ключові слова: ресторанний бізнес, нові формати, концептуальні ресторани, «Fast food», «Fast casual»
Дата публікації: 2022-12-15 09:52:05
Останні зміни: 2022-12-15 09:52:05
Рік видання: 2022
Аннотація: У статті проведено дослідження адаптації до сучасного ринку ресторанів швидкого обслуговування, зокрема формату «Fast casual». Було встановлено, що новий формат є чимось суміжним між усталеними та звичними форматами. Так як заклади швидкого харчування поділяють на три основних: «Fast food», «Casual dining», «Fine dining», то було визначено, що досліджуваний формат є чимось середнім між фаст-фудом і рестораном середнього цінового сегменту. Також було проаналізовано та визначено основні відмінності «Fast casual» закладу від формату «Fast food»: стильніший інтер`єр, багаторазовий посуд, різноманітне меню, свіжі продукти. Саме тому також досліджуваний формат має і схожі з фаст-фудом риси, такі як: невелика площа приміщення для надання послуг, відсутність офіціантів, лише бармен на видачі страв, а також швидке обслуговування.
URI: http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=28077
Тип видання: Стаття у наукових фахових виданнях України
Видавництво: Економіка і регіони. 2022. № 2 (85). С. 21-25
Розташовується в колекціях: Статті/ Видання інших установ/
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 28077.pdf Розмір : 353631 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний

Збільшити