Репозиторій ВТЕІ
id: 28078
Назва: Напрями стимулювання організаційного і соціально-економічного розвитку ресторанного бізнесу в Україні
Автори: Постова В.В.
Ключові слова: ресторанне господарство, система харчування, здорове населення, суспільний розвиток, професійна підготовка
Дата публікації: 2022-12-15 10:05:34
Останні зміни: 2022-12-15 10:05:34
Рік видання: 2022
Аннотація: У статті проведено дослідження розвитку теоретико-методичних положень та практичних рекомендацій щодо ресторанного господарства як специфічної галузі національного господарства. Було визначено, що з погляду суспільства найбільшим його надбанням і ресурсом є здорове населення країни, тому було проаналізовано як харчування впливає на дітей шкільного та дошкільного віку. В результаті було встановлено, що через неправильне харчування виникає проблема ожиріння дітей. Тому було визначено причини, які сприяють цьому: зростання споживання продуктів з високою енергетичною щільністю і високим вмістом жиру, а також зниження фізичної активності у зв`язку з все більшим сидячим характером багатьох видів діяльності, зміна в способах пересування і зростаючій урбанізації. Було схематично представлено місце і роль харчування у суспільному розвитку, а також напрями стимулювання організаційного і соціально-економічного розвитку ресторанного господарства. Розкрито заходи, які сприяють розвитку ресторанного бізнесу, зокрема: необхідно встановити нові норми фізіологічних потреб населення; визначити вимоги до переліку продуктів і страв, які можуть реалізуватися в школах; здійснювати контроль за дотриманням вимог; вести пропаганду здорового способу життя та їжі в середній школі, а саме з впровадження культури здорового харчування; проводити заходи, які б формували у школярів виважене ставлення до свого здоров’я і харчування; модернізувати існуючі харчоблоки у школах шляхом заміни енерговитратного та багатофункціонального обладнання на сучасне економне. Також було визначено, що важливим напрямом стимулювання розвитку ресторанного господарства є забезпечення безпеки харчування. Було також запропоновано удосконалити систему підготовки кухарів як майбутніх фахівців ресторанної галузі: працювати у мережі і знаходити професійну інформацію англійською мовою; знаходити принаймні світові досягнення 15 світових зірок; вивчати систему постачання і виготовлення продукції; навчитися художньо поєднувати кольори і форми; стажувати їх на передових підприємствах. В результаті дослідження, які були проведені у статті, було встановлено, що визначені напрями змін у системи підготовки професійних кухарів є актуальними і потребують швидкого впровадження.
URI: http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=28078
Тип видання: Стаття у наукових фахових виданнях України
Видавництво: Інновації та технології в сфері послуг і харчування. 2022. № 1 (5). С. 27-32
Розташовується в колекціях: Статті/ Видання інших установ/
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 28078.pdf Розмір : 379893 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний

Збільшити