Репозиторій ВТЕІ
id: 27628
Назва: Технологія кисломолочного напою з вторинної молочної сировини
Автори: Власенко І. Г., Семко Т. В., Іваніщева О. А.
Ключові слова: технологія, напій, продукт, маслянка, спіруліна, закваска, штами, згусток, структура, доза, органолептичні показники
Дата публікації: 2022-07-27 12:47:12
Останні зміни: 2022-07-27 12:47:12
Рік видання: 2022
Аннотація: У роботі запропоновано технологію нового кисломолочного напою з вторинної молочної сировини (масляни) з використанням природних пребіотиків – біологічно цінного комплексу Spirulina platensis. Використання пробіотиків і їх користь для здоров'я травної системи засновані на наукових даних які отримали в ЄС. Spirulina platensis – спіруліна, яка може успішно використовуватися в складі повсякденних харчових продуктів, як джерело біологічно цінних компонентів. Cпіруліна – продукт з високою концентрацією білка – 65 - 72% від ваги водорості. В ході експериментальних досліджень встановлено, що нещільний згусток з спіруліною погіршує синергетичні властивості згустку. Найменшу кількість сироватки отримали в зразку з найбільшою дозою внесення спіруліни-25. Визначено оптимальні співвідношення компонентів. Встановлено параметри технологічного процесу приготування продукту.Отриманий кисломолочний напій являє собою полідисперсну колоїдну систему, в якій маслянка є дисперсійним середовищем.
URI: http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=27628
Тип видання: Стаття у наукових фахових виданнях України
Видавництво: Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету. 2022. Вип. 12, Т. 2. DOI: 10.31388/2220-8674-2022-2-21
Розташовується в колекціях: Статті/ Видання інших установ/
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 27628.pdf Розмір : 319140 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний

Збільшити