id: | 27628 |
---|---|
Назва: | Технологія кисломолочного напою з вторинної молочної сировини |
Автори: | Власенко І. Г., Семко Т. В., Іваніщева О. А. |
Ключові слова: | технологія, напій, продукт, маслянка, спіруліна, закваска, штами, згусток, структура, доза, органолептичні показники |
Дата публікації: | 2022-07-27 12:47:12 |
Останні зміни: | 2022-07-27 12:47:12 |
Рік видання: | 2022 |
Аннотація: | У роботі запропоновано технологію нового кисломолочного напою з вторинної молочної сировини (масляни) з використанням природних пребіотиків – біологічно цінного комплексу Spirulina platensis. Використання пробіотиків і їх користь для здоров'я травної системи засновані на наукових даних які отримали в ЄС. Spirulina platensis – спіруліна, яка може успішно використовуватися в складі повсякденних харчових продуктів, як джерело біологічно цінних компонентів. Cпіруліна – продукт з високою концентрацією білка – 65 - 72% від ваги водорості. В ході експериментальних досліджень встановлено, що нещільний згусток з спіруліною погіршує синергетичні властивості згустку. Найменшу кількість сироватки отримали в зразку з найбільшою дозою внесення спіруліни-25. Визначено оптимальні співвідношення компонентів. Встановлено параметри технологічного процесу приготування продукту.Отриманий кисломолочний напій являє собою полідисперсну колоїдну систему, в якій маслянка є дисперсійним середовищем. |
URI: | http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=27628 |
Тип видання: | Стаття у наукових фахових виданнях України |
Видавництво: | Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету. 2022. Вип. 12, Т. 2. DOI: 10.31388/2220-8674-2022-2-21 |
Розташовується в колекціях: | Статті/ Видання інших установ/ |
Ким внесений: | Адміністратор |
Файл : 27628.pdf Розмір : 319140 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний | |
|