id: | 26077 |
---|---|
Title: | Обґрунтування продовження терміну зберігання сиру "Моцарела" при використанні препарату "Нізин" = Grounds for promotion of shelf life of the "Mozzarella" cheese by use of a "Nizin" preparation |
Authors: | Семко Т.В., Коляновська Л.М., Іваніщева О.А. |
Keywords: | препарат Нізин, сир, Моцарела, м'які розсільні сири, продовження терміну, реалізація |
Date of publication: | 2021-01-11 17:23:34 |
Last changes: | 2021-01-11 17:23:34 |
Year of publication: | 2018 |
Summary: | В роботі вирішуються питання вдосконалення технології виробництва сиру з метою подовження терміну реалізації сиру "Моцарела". Традиційно для соління сиру "Моцарела" додають 0,755 г солі. Також використовують метод соління зі стадією охолодження в 16-20% розсолі з температурою 8-10 С на необхідний період (від 5 хв до 24 год) для отримання концентрації солі в сирі 1, 6%. Ми запропонували готові кульки сиру поміщати не в розсіл, а в 10% розчин "Нізину"(фермент молочнокислих бактерій) з 2% розчином кухонної солі. В статті доведено важливість додавання "Нізину" в суміш розсолу з сироватки антисептичного 10% розчину та 2% розчину хлориду натрію. Згідно з рекомендаціями щодо використання термін зберігання сиру "Моцарела" становить 20 днів. |
URI: | http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=26077 |
Publication type: | Стаття у наукових фахових виданнях України |
Publication: | Продовольчі ресурси : зб. наук. пр. 2018. № 10. С. 243-247 |
In the collections: | Статті/ Видання інших установ/ |
Published by: | Адміністратор |
File : 26077.pdf Size : 172437 byte Format : Adobe PDF Access : For all | |
|