| id: | 27344 | 
|---|---|
| Title: | Особливості формування та реалізації конкурентних переваг закладів ресторанного господарства в сучасних ринкових умовах | 
| Authors: | Постова В. В. | 
| Keywords: | конкурентоспроможність, споживчі переваги, психологічні чинники, збутові чинники, економічні чинники, інформаційні чинники | 
| Date of publication: | 2021-12-30 13:02:20 | 
| Last changes: | 2021-12-30 13:02:20 | 
| Year of publication: | 2021 | 
| Summary: | Актуальність дослідження питання формування конкурентних переваг пов’язана з необхідністю забезпечення конкурентоспроможності закладів ресторанного господарства, з огляду на сучасні ринкові умови. Мета статті полягає у дослідженні шляхів формування стратегії забезпечення та реалізації конкурентних переваг закладів ресторанного господарства. Теоретико-методологічною основою наукового дослідження стали: загальнонаукові методи (методи наукового узагальнення та порівняння), специфічні методи (методи аналізу та синтезу). У статті визначено, що для оцінки конкурентоспроможності використовуються непрямі критерії, які можна поділити на дві основні групи: споживчі та економічні критерії. Проаналізовано, що для різних категорій споживачів і груп товарів конкурентоспроможність забезпечується різними видами цін: закупівельними, реалізаційними і споживчими. Визначено джерела формування конкурентних переваг. Наведено конкурентні переваги закладів ресторанного господарства, що мають різні форми прояву. Проведено діагностику конкурентного середовища, яка вимагає не тільки аналіз стану різних методів конкуренції, але й дослідження іміджу товару, а також іміджу підприємства. Було розглянуто основні чинники конкурентної переваги закладів ресторанного господарства. Проаналізовано чинники конкурентної переваги організації, які поділяються на зовнішні і внутрішні. Визначено, що чинники формування споживчих переваг поділяються на чотири групи: психологічні, інформаційні, збутові та економічні. Встановлено, що для кожної групи властиві певні заходи, послідовне виконання яких, у підсумку, призводить або до формування, або до підтримки споживчих переваг. | 
| URI: | http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=27344 | 
| Publication type: | Стаття у наукових фахових виданнях України | 
| Publication: | Науковий вісник Мукачівського державного університету. 2021. Т. 8, № 1. С. 58-67 | 
| In the collections: | Статті/ Видання інших установ/ | 
| Published by: | Адміністратор | 
| File : 27344.pdf Size : 374346 byte Format : Adobe PDF Access : For all | |
| 
	 | |