id: | 27548 |
---|---|
Title: | Вимоги ЄС щодо безпечності харчових продуктів та особливості впровадження систем HACCP у м’ясній промисловості України |
Authors: | Семко Т.В., Іваніщева О.А. |
Keywords: | НАССР, система, харчовий продукт, безпека, контроль, ризики, ІSО, група по харчовій безпеці |
Date of publication: | 2022-02-15 14:34:22 |
Last changes: | 2022-02-15 14:34:22 |
Year of publication: | 2018 |
Summary: | Метою статті є роз’яснення проблем при впровадженні НАССР на підприємствах м’ясної промисловості та шляхи їх вирішення. Предметом дослідження є впровадження принципів НАССР – аналіз потенційно небезпечних чинників, визначення критичних меж для контрольно-критичних точок (ККТ), моніторинг ККТ. Стаття допомагає в розробці та використанні системи управління безпечністю харчових продуктів на підприємствах м’ясної промисловості. Також, враховуючи поширеність в Україні систем управління безпечністю харчових продуктів відповідно до вимог стандарту ДСТУ ISO 22000:2007, в статті наводяться приклади реалізації принципів НАССР в рамках цього національного стандарту. Враховуючи процес гармонізації вітчизняного законодавства з нормами та правилами Європейського Союзу, значна увага приділяється окремим вимогам ЄС щодо гігієни та безпечності. |
URI: | http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=27548 |
Publication type: | Стаття у наукових фахових виданнях України |
Publication: | Продовольчі ресурси : зб. наук. пр. 2018. № 11. С. 155-164 |
In the collections: | Статті/ Видання інших установ/ |
Published by: | Адміністратор |
File : 27548.pdf Size : 1901603 byte Format : Adobe PDF Access : For all | |
|