Summary: | У статті розглянуто розвиток новітніх форматів закладів ресторанного господарства в Україні. Було визначено, що підприємствам ресторанного господарства важливо не лише підтримувати високий рівень обслуговування, але й відповідати новим трендами, що цікавлять споживачів, задля того, щоб бути конкурентоспроможними на ринку послуг. Було визначено, що відповідно до трендів з`являються і нові формати закладів ресторанного господарства, тобто системи організації виробництва та реалізації продукції, способів обслуговування споживачів. В статті більш детально було охарактеризовано основні види новітніх форматів закладів ресторанного господарства в Україні: заклади формату «Free Flow», «Fast Casual», «Fine Dining», «Casual Dining», «Quick and casual», «Fast food», «Quick and casual», «Food Court», «Street-food». Було визначено, що саме разом зі зміною форматів, приходять нові тренди та технології, що також позитивно впливає на розвиток сфери в цілому та кожного окремого закладу. |