id: | 27905 |
---|---|
Title: | Метабіотики – розвиток пробіотичної концепції |
Authors: | Крижак Л.М., Калініна Г.П. |
Keywords: | пробіотики, пребіотики, метабіотики, мікробні консорціуми, екзополісахаридні потенціали, біологічно активна добавка, кисломолочний продукт |
Date of publication: | 2022-09-12 12:14:45 |
Last changes: | 2022-09-12 12:14:45 |
Year of publication: | 2022 |
Summary: | У статті обґрунтовано актуальність розроблення технології синбіотичних молочних продуктів з метабіотиками на основі мікробних консорціумів пробіотичних бактерій, а також вибір заквашувальних культур з високим біотехнологічним потенціалом, виробник компанія «BIOPROX». Як енергобіотики залучено пребіотичні компоненти рослинного походження з вітамінно-мінеральними комплексами – «Олія насіння льону», «Синій йод» та «Селен». Досліджено оптимальне співвідношення заквашувальних культур і екзополісахаридів; динаміку накопичення бактерій за регульованих температур; тривалість ферментації; фізико-хімічні показники отриманих продуктів. Обґрунтовано співвідношення заквашувальних композицій, які містять мікробні консорціуми для виробництва кисломолочних продуктів. |
URI: | http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=27905 |
Publication type: | Стаття у наукових фахових виданнях України |
Publication: | Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва : зб. наук. пр. 2022. № 1 (170). С. 135-142 |
In the collections: | Статті/ Видання інших установ/ |
Published by: | Адміністратор |
File : 27905.pdf Size : 516991 byte Format : Adobe PDF Access : For all | |
|