id: | 27935 |
---|---|
Title: | Технологічні аспекти розширення асортименту турецьких солодощів шляхом використання регіональної сировини |
Authors: | Семко Т.В., Іваніщева О.А. |
Keywords: | функціональні властивості, рецептура, технологія, східні солодощі, шекерпаре, вишневий сік, горіхи, харчова цінність |
Date of publication: | 2022-09-19 15:32:40 |
Last changes: | 2022-09-19 15:32:40 |
Year of publication: | 2022 |
Summary: | У статті розглянуто короткий історичний екскурс щодо виникнення і поширення східних солодощів, їх асортимент та класифікацію, особливості рецептури та технології класичного турецького шекерпаре, представлено рецептуру удосконаленого виробу та проаналізовано технологічний процес його виготовлення. Обґрунтовано доцільність введення до рецептури шербету вишневого соку, наголошено на його функціональних властивостях. Розроблено технологічну схему приготування шекерпаре вишневого. На підставі дослідження харчової цінності розробленого виробу та порівняння її з класичним шекерпаре зроблено висновки стосовно особливостей його споживання прогнозованим споживачем, зниження собівартості продукції, а отже, до зростання її конкурентоспроможності за рахунок заміни мигдалю на грецький горіх, а лимонного соку у складі шербету на вишневий сік. |
URI: | http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=27935 |
Publication type: | Стаття у наукових фахових виданнях України |
Publication: | Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. 2022. Вип. 1. С. 95-100 |
In the collections: | Статті/ Видання інших установ/ |
Published by: | Адміністратор |
File : 27935.pdf Size : 383696 byte Format : Adobe PDF Access : For all | |
|