id: | 28037 |
---|---|
Title: | Якість продукції та послуг як об’єкт управління на підприємствах ресторанного господарства |
Authors: | Постова В.В. |
Keywords: | ресторанний бізнес, якість продукції, якість послуг, обслуговування споживачів, система управління якістю, система ТQМ, ефективність |
Date of publication: | 2022-11-24 10:49:13 |
Last changes: | 2022-11-24 10:49:13 |
Year of publication: | 2022 |
Summary: | У статті визначено, що у сучасній ринковій економіці проблеми якості є одними із найважливіших чинників підвищення рівня життя. Визначено поняття якості, системи якості, якості продукції та послуг, які надаються на підприємствах ресторанного бізнесу. Проаналізовано сучасну літературу щодо поняття якості. Визначено, що структура поняття «якість послуги» в закладах ресторанного господарства формується як комплекс поєднань якості продукції та послуг, яка в свою чергу складається із наступних частин: якість потенціалу; якість процесу; якість культури. Також у статті було визначено, що створена система якості, що включає керування процесами, почала працювати, потрібно: використовувати засоби мотивації для персоналу ресторанного бізнесу; навчати його як по професійних питаннях, так і з питань менеджменту якості надання послуг; вибудувати правильні відносини зі споживачами ресторанних послуг; навчитися так керувати постачальниками, щоб вчасно одержувати від них необхідну продукцію заздалегідь установленої якості, згідно норм НАССР. |
URI: | http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=28037 |
Publication type: | Стаття у наукових фахових виданнях України |
Publication: | Економіка та суспільство. 2022. Вип. 41. 6 с. |
In the collections: | Статті/ Видання інших установ/ |
Published by: | Адміністратор |
File : 28037.pdf Size : 166797 byte Format : Adobe PDF Access : For all | |
|