id: | 28680 |
---|---|
Title: | Дослідження особливостей використання штамів пробіотиків у технології виробництва ферментованих м’ясних продуктів |
Authors: | Крижак Л.М., Семко Т.В., Іваніщева О.А. |
Keywords: | штами культур, мікробна ферментація, функціональні ферментовані м’ясні продукти, пробіотики, фізико- хімічні показники, реологічні показники, органолептичні показники |
Date of publication: | 2023-06-29 16:46:35 |
Last changes: | 2023-06-29 16:46:35 |
Year of publication: | 2023 |
Summary: | Ферментація є важливою стратегією збереження якості харчових продуктів. Використання заквасок з пробіотичною активністю привертає увагу багатьох дослідників у виробництві функціональних ферментованих м’ясних продуктів. Дане дослідження спрямоване на огляд переваг і недоліків, властивостей та безпеки ферментованих м’ясних продуктів з пробіотиками. Ферментовані м’ясні продукти можна розглядати як відповідну матрицю постачання пробіотиків з потенційною користю для здоров’я людини. Крім того, ферментовані м’ясні продукти, вироблені традиційними методами вже є джерелом вмісту пробіотиків, які можна досліджувати у подальших технологіях виробництва функціональних м’ясних продуктів. Однак, деякі бар’єри обмежують просування таких продуктів, адже складним є процес відбору для отримання нових і адаптованих пробіотичних штамів, обмежене застосування пробіотиків у технології виробництва ферментованих ковбас внаслідок недостатньо вивченого впливу їх на стан здоров’я людини. |
URI: | http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=28680 |
Publication type: | Стаття у наукових фахових виданнях України |
Publication: | Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету. 2023. Вип. 13, Т. 1. 10 с. |
In the collections: | Статті/ Видання інших установ/ |
Published by: | Адміністратор |
File : 28680.pdf Size : 1022573 byte Format : Adobe PDF Access : For all | |
|