Summary: | У кваліфікаційній роботі відповідно до поставленої мети розроблено нову рецептуру плодово-ягідної пастили, який можна виготовляти у готельно-ресторанному комплексі «Drive Club», оскільки підприємство має відповідну потужність для виробництва, вироби є якісними і смачними. Нами запропоновано розробку пастоподібних напівфабрикатів для виготовлення пастили з плодово-ягідної сировини (яблука, журавлини, глоду) з високим вмістом біологічно активних речовин, що досягається шляхом низькотемпературного концентрування. Плодово-ягідна паста на основі яблука, журавлини та глоду містить велику кількість харчових волокон, вітамінів (С, А, РР, Е, групи В), мінеральних речовин (Mg, K, Ca, P, Fe, Na), фенольних сполук (антоцианів, катехинів), каротинів, аскорбінової кислоти. Під час виробництва плодово-ягідних паст застосовують короткотривале концентрування при низьких температурах, що дозволяє зберегти значну кількість біологічно активних речовин порівняно з яблучним пюре. Запропоновано використання плодово-ягідної пасти у технології пастильних виробів у кількості від 30–50% з заміною яблучного пюре. |