The Repository of VTEI
id: 30246
Title: Scientific substantiation of the technology of preparing dishes of georgian cuisine = Дослідження технологій приготування грузинських національних страв з м’яса
Authors: Bozhok О. S., Ivanishcheva О. А.
Keywords: долма, технологія, свинина, яловичина, виноградне листя, кінза, кухня
Date of publication: 2025-01-06 12:16:53
Last changes: 2025-01-06 12:16:53
Year of publication: 2024
Summary: В статті досліджено особливості технології приготування грузинських страв з м’яса на прикладі страви «Долма». Висвітлено стандарти якості інгредієнтів, які потрібні для приготування досліджуваної страви. Викладено технологію приготування, розроблено технологічну карту, створено технологічну схему приготування, визначено харчову цінність традиційної долми. Рецептура долми може змінюватися в залежності від регіону і індивідуальних уподобань. Інгредієнти, використані для приготування долми, містять велику кількість поживних речовин, а сама страва має не лише яскраві смаки та зовнішній вигляд, а й є корисною для споживачів. Впровадження грузинської страви у ресторанах допоможе популяризувати цю кухню серед українського населення та іноземних туристів.
URI: http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=30246
Publication type: Стаття у закордонних наукових виданнях
Publication: Modern Engineering and Innovative Technologies. 2024. Iss. 34, P. 1. P. 64–69
In the collections: Статті/ Видання інших установ/
Published by: Адміністратор
File : 30246.pdf Size : 1595638 byte Format : Adobe PDF Access : For all

Enlarge