The Repository of VTEI
id: 30828
Title: Історичні аспекти створення та виробництва сучасних видів голландських сирів
Authors: Пахомська О. В.
Keywords: молоко, сир, виробництво, Гауда, Едам, Маасдам
Date of publication: 2025-01-19 18:48:44
Last changes: 2025-01-19 18:48:44
Year of publication: 2023
Summary: У статті досліджено основні історичні аспекти створення голландських сирів. Встановлено, що історія голландського сиру починається близько 800 років до нашої ери, коли на території сучасної Голландії з`явилися перші поселенці, які готували продукти на основі молока, такі як сир та олія. Однак, лише в середні віки (16-17 столітті) голландський сир набув міжнародного значення, і його почали експортувати до інших країн Європи. Сьогодні у світі найвідомішими є три основних сорти сиру, що виготовляються в Голландії, це знамениті Гауда, Едам та Маасдам.
URI: http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=30828
Publication type: Стаття у нефаховому виданні
Publication: Соціально-політичні, економічні та гуманітарні виміри європейської інтеграції України : зб. наук. пр. ХІ Міжнар. наук.-практ. конф., м. Вінниця, 25 верес. 2023 р. Вінниця, 2023. Ч. 2. С. 221-230
In the collections: Публікації/ Міжнародні конференції/ Конференції/ ВТЕІ/
Published by: Адміністратор
File : 30828.pdf Size : 809013 byte Format : Adobe PDF Access : For all

Enlarge