id: | 30828 |
---|---|
Title: | Історичні аспекти створення та виробництва сучасних видів голландських сирів |
Authors: | Пахомська О. В. |
Keywords: | молоко, сир, виробництво, Гауда, Едам, Маасдам |
Date of publication: | 2025-01-19 18:48:44 |
Last changes: | 2025-01-19 18:48:44 |
Year of publication: | 2023 |
Summary: | У статті досліджено основні історичні аспекти створення голландських сирів. Встановлено, що історія голландського сиру починається близько 800 років до нашої ери, коли на території сучасної Голландії з`явилися перші поселенці, які готували продукти на основі молока, такі як сир та олія. Однак, лише в середні віки (16-17 столітті) голландський сир набув міжнародного значення, і його почали експортувати до інших країн Європи. Сьогодні у світі найвідомішими є три основних сорти сиру, що виготовляються в Голландії, це знамениті Гауда, Едам та Маасдам. |
URI: | http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=30828 |
Publication type: | Стаття у нефаховому виданні |
Publication: | Соціально-політичні, економічні та гуманітарні виміри європейської інтеграції України : зб. наук. пр. ХІ Міжнар. наук.-практ. конф., м. Вінниця, 25 верес. 2023 р. Вінниця, 2023. Ч. 2. С. 221-230 |
In the collections: | Публікації/ Міжнародні конференції/ Конференції/ ВТЕІ/ |
Published by: | Адміністратор |
File : 30828.pdf Size : 809013 byte Format : Adobe PDF Access : For all | |
|