The Repository of VTEI
id: 30955
Title: Штами пробіотиків у технології виробництва м’ясних продуктів
Authors: Крижак Л. М., Калініна Г. П.
Keywords: штами пробіотиків, технології виробництва, м’ясні продукти
Date of publication: 2025-01-21 10:18:41
Last changes: 2025-01-21 10:18:41
Year of publication: 2024
Summary: М’ясо та м’ясні продукти є природними потенційними джерелами пробіотиків. Оскільки мікроорганізми відіграють найважливішу роль у виробництві функціональних ферментованих м’ясних продуктів, пошук потенційних пробіотиків є стратегічним заходом для покращення кількості варіантів стартових культур і знань про пробіотики у функціональних м’ясних продуктах. З огляду на це, було проведено багато досліджень з метою охарактеризувати автохтонні пробіотики, виділені з м’яса та традиційно/натурально ферментованих м’ясних продуктів. Вибір автохтонних мікроорганізмів відповідає рекомендаціям, описаним у науковій літературі щодо вибору пробіотиків, шляхом визначення їх безпечності та потенційного використання в якості заквасок у ферментованих м’ясних продуктах для нормалізації процесу травлення та колонізації кишкового середовища.
URI: http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=30955
Publication type: Тези доповіді
Publication: Актуальні проблеми товарознавства, біотехнології, експертизи та митної справи : зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конф., м. Полтава, 20 лют. 2024 р. Полтава : ПУЕТ, 2024. С. 28-31
In the collections: Публікації/ Міжнародні конференції/ Конференції/ Видання інших установ/
Published by: Адміністратор
File : 30955.pdf Size : 1131615 byte Format : Adobe PDF Access : For all

Enlarge