The Repository of VTEI
id: 31442
Title: Удосконалення технології виробництва згущеного молока з низьким вмістом жиру (за матеріалами Приватного підприємства «Еко-Молпродукт, с. Некрасове, Вінницький р-н, Вінницька обл.)
Authors: Юрій Волков
Keywords: Молоко, переробка, сепарування , УВТ, демінералізація
Date of publication: 2025-09-22 17:18:35
Last changes: 2025-09-22 17:18:35
Year of publication: 2025
Summary: Удосконалення полягає в заміні основних компонентів сировини, а саме сироватку молочну, маслянку, знежирене молоко на сироватку кисломолочну де мінералізовану та концентроване згущене молоко. Також додано сучасній м`який ароматизатор з асафетидою, які наддадуть готовому продукту натуральний вершковий смак та куркуму для надання жовтуватого кольору. Удосконалення технології забезпечить примінення демінералізованої сироватки, що відрізняється поліпшеними органолептичними характеристиками, більш високим рівнем розчинності і менш низькою жирністю та рівнем кислотності. Безвідходна переробки компонентів молочної сировини стане перспективним напрямом в технології пастеризації – ультрависокотемпературної обробки (УВТ) компонентів молочної сировини, задля отримання високої безпечності та якості.
URI: http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=31442
Publication type: Кваліфікаційна робота, проєкт
Publication: : кваліфікаційна робота. Вінниця : ВТЕІ ДТЕУ, 2024. 49 с.
In the collections: 2024/ Кваліфікаційні роботи, проєкти/ ВТЕІ/
Published by: Адміністратор
File : 31442.pdf Size : 5340268 byte Format : Adobe PDF Access : Only for VTEI users

Enlarge