The Repository of VTEI
id: 28835
Title: Удосконалення технології виробництва пастили з плодово-ягідної сировини (на матеріалах готельно-ресторанного комплексу "Drive Club")
Authors: Недоход О.К.
Keywords: пастила, плодово-ягідна сировина, яблука, журавлина, глід, біологічно активні речовини, технологія
Date of publication: 2023-07-11 12:24:23
Last changes: 2023-07-11 12:24:23
Year of publication: 2023
Summary: У кваліфікаційній роботі відповідно до поставленої мети розроблено нову рецептуру плодово-ягідної пастили, який можна виготовляти у готельно-ресторанному комплексі «Drive Club», оскільки підприємство має відповідну потужність для виробництва, вироби є якісними і смачними. Нами запропоновано розробку пастоподібних напівфабрикатів для виготовлення пастили з плодово-ягідної сировини (яблука, журавлини, глоду) з високим вмістом біологічно активних речовин, що досягається шляхом низькотемпературного концентрування. Плодово-ягідна паста на основі яблука, журавлини та глоду містить велику кількість харчових волокон, вітамінів (С, А, РР, Е, групи В), мінеральних речовин (Mg, K, Ca, P, Fe, Na), фенольних сполук (антоцианів, катехинів), каротинів, аскорбінової кислоти. Під час виробництва плодово-ягідних паст застосовують короткотривале концентрування при низьких температурах, що дозволяє зберегти значну кількість біологічно активних речовин порівняно з яблучним пюре. Запропоновано використання плодово-ягідної пасти у технології пастильних виробів у кількості від 30–50% з заміною яблучного пюре.
URI: http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=28835
Publication type: Кваліфікаційна робота, проєкт
Publication: : кваліфікаційна робота. Вінниця : ВТЕІ ДТЕУ. 2023. 44 с.
In the collections: 2023/ Кваліфікаційні роботи, проєкти/ ВТЕІ/
Published by: Адміністратор
File : 28835.pdf Size : 783960 byte Format : Adobe PDF Access : For all

Enlarge