id: | 30956 |
---|---|
Title: | Особливості технології виробництва сиров’ялених ковбас |
Authors: | Крижак Л. М., Калініна Г. П. |
Keywords: | технології виробництва, сиров’ялені ковбаси |
Date of publication: | 2025-01-21 10:33:17 |
Last changes: | 2025-01-21 10:33:17 |
Year of publication: | 2024 |
Summary: | Особливістю сучасного ковбасного виробництва є інтенсифікація технологічних процесів. Особливим попитом, незважаючи на економічну кризу, користуються делікатесні види м’ясної продукції, а саме сиров’ялені ковбаси, які вирізняються серед інших видів ковбас щільною консистенцією, специфічним ароматом, приємним смаком, мають високу біологічну й енергетичну цінність, зберігають високу якість впродовж тривалого періоду. Процес виготовлення даних видів ковбас є трудомістким і вимагає особливої уваги, оскільки технологія їхнього виробництва не передбачає теплової обробки, а готовність продукту досягається в результаті тривалого дозрівання і сушіння, під час яких у м’ясному фарші під впливом мікробіальних ферментів та ферментів тканин м’яса відбуваються біохімічні процеси, які формують якісні показники готової продукції. |
URI: | http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=30956 |
Publication type: | Тези доповіді |
Publication: | Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали IV Міжнар. наук.-практ. конф. молодих учених, м. Запоріжжя, 05-29 лют. 2024 р. Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 26-28 |
In the collections: | Публікації/ Міжнародні конференції/ Конференції/ Видання інших установ/ |
Published by: | Адміністратор |
File : 30956.pdf Size : 801411 byte Format : Adobe PDF Access : For all | |
|