The Repository of VTEI
id: 26034
Title: Обґрунтування складу і розроблення технологій десертних ферментованих продуктів функціонального призначення з використанням рослинних наповнювачів
Authors: Семко Т.В., Соломон А.М., Ножечкіна-Єрошенко Г.М.
Keywords: біфідобактерії, лактобактерії, стимулятори росту, стабілізатори, рослинні наповнювачі, біологічна цінність
Date of publication: 2021-01-11 12:14:56
Last changes: 2021-01-11 12:14:56
Year of publication: 2020
Summary: У статті науково досліджено й обґрунтовано склад про- і пребіотиків, вплив біфідостимулюючої складової і стабілізуючої системи на показники якості ферментованих десертних продуктів, розроблено технології кисломолочних десертів на основі консорціуму біфідо- і лактобактерій. Проведені дослідження дали змогу розробити рецептури й технології виробництва ферментованих десертів на молочній і молочно-борошняній основі з використанням біфідобактерій та лактобактерій, а також біфідостимуляторів, структуроутворювачів і фруктово-ягідних наповнювачів, які зберігають високу біологічну цінність, ніжну текстуру, смак та аромат протягом 15 днів.
URI: http://ir.vtei.edu.ua/card.php?id=26034
Publication type: Стаття у наукових фахових виданнях України
Publication: Харчова промисловість. 2020. № 27. С. 69-80
In the collections: Статті/ Видання інших установ/
Published by: Адміністратор
File : 26034.pdf Size : 3313790 byte Format : Adobe PDF Access : For all

Enlarge